Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakennusalan toimijat vetoavat kaupunkiin kaavoitusresurssien lisäämiseksi – "Kuopion kaavoitus tarvitsee johtajuutta ja lisäresursseja vastatakseen kasvu- ja investointitavoitteisiin"

Viisitoista rakennusalan toimijaa vaatii allekirjoittamassaan vetoomuksessa Kuopion kaupungin kaavoitusresurssien lisäämistä ja kaupunkisuunnittelujohtajan viran täyttämistä. Allekirjoittaneet kuuluvat Yhteistyöllä onnistunut rakennushanke Itä-Suomi -projektin johtoryhmään.

Vetoomuksessa todetaan, että alueiden välinen kilpailu ja kasvava kaupungistuminen kiihdyttävät tulevaisuudessa Kuopion rakentamisen tahtia. Kasvavan kaupungin pohja tehdään allekirjoittaneiden mukaan kaavoituksessa, joka on viime vuosien aikana ollut ylityöllistetty.

– Kuopio tarvitsee investointien mukanaan tuomia euroja ja verotuloja, ja hyvinvoinnin kasvavat kustannukset pystytään rahoittamaan vain elinkeinoelämän toimeliaisuutta tukemalla. Kuopion kehitys on ollut hyvää ja sen kiihtyminen kohti 200 000 asukkaan tavoitetta on turvattava kaavoitusmonopolia nopeuttamalla, vetoomuksessa kirjoitetaan.

Kaavatöiden priorisointi on vetoomuksen mukaan merkki kaavoituksen liian vähäisistä resursseista.

Parantaakseen investointien pullonkaulana pidettyä kaavoitusta, Kuopion alueen kauppakamari on järjestänyt kaupungin kanssa kaavoitustyöpajoja (Kuopion kaupunki).

– Lisääntyvä yhteistyö on tärkeä alusta Kuopion tulevaisuuden kasvuun, mutta Kuopion kaavoitus tarvitsee myös johtajuutta ja lisäresursseja vastatakseen tulevaisuuden kasvu- ja investointitavoitteisiin, vetoomus painottaa.

Konsulttien resurssien tehokkaampaa käyttämistä ajatellen vetoomuksen allekirjoittajat toivovat kaupungin kumppanuuskaavoitusmallin edistämistä.

Mukana vetoomuksessa ovat muun muassa Niiralan Kulma Oy:n toimitusjohtaja Kari Keränen, Kuopion evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Petri Rautio, NCC Suomi Oy:n hankekehitysjohtaja Marko Onttinen, YIT Suomi Oy:n aluejohtaja Jani Knuuttila, Lujatalo Oy:n toimialajohtaja Heikki Jalkanen ja Rakennusteollisuus ry Itä-Suomen aluepäällikkö Kimmo Anttonen.

Oikaisu 14.2.2022 kello 14.09: Korjattu YIT Suomi Oy:n aluejohtajaksi Jani Knuuttila. YIT Suomi Oy:n aluejohtajana oli aiemmin virheellisesti mainittu Lujatalon toimialajohtaja Heikki Jalkanen, jonka titteli on myös lisätty juttuun.