Lasten ja nuorten osaamis- ja tukikeskukselle yli puoli miljoonaa euroa valtiolta

Lasten ja nuorten osaamis- ja tukikeskuksen toiminta sai 580 000 euron avustuksen valtiolta tälle ja ensi vuodelle. Tulevien valtakunnallisten osaamis- ja tukikeskusten tavoitteena on vastata vaativaa ja monialaista erityispalvelua tarvitsevien lasten, nuorten ja perheiden tarpeisiin.

Osaamis- ja tukikeskuksia on tulevaisuudessa viisi. Viime vuoden pilottihankkeessa rakennettiin asiantuntijaverkostoja ja monialaisia konsultaatiomalleja erityistä osaamista vaativiin asiakastilanteisiin.

Hanketta koordinoi jatkossa KYSin Lasten ja nuorten osaamiskekus yhteistyössä Itä-Suomen sosiaalialan ja Keski-Suomen sosiaalialan kanssa.

SISOTE-asiantuntijaverkostot auttavat vaikeissa tilanteissa olevia lapsia ja nuoria. Esimerkiksi haastavissa ja riitaisissa erotilanteissa tai jopa lapsikaappauksissa sekä perhesurmissa asiantuntijoiden yhteistyöstä on apua.

Tarkoituksena on rakentaa konsultaatiomahdollisuuksia ja -malleja, jotka auttavat eri alojen ammattilaisia terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja sivistystoimen tehtävissä toimimaan tällaisissa erityisen vaativissa tilanteissa asiakkaiden kanssa ja ehkäisemään ennalta vaikeimmat tilanteet. Tavoitteena on, ettei kenellekään jäisi kokemus, että jää yksin vaativissa asiakastilanteissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut