Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkon korjaus- ja kehittämissuunnitelmista tilaisuus – Varpaisjärven seurakuntataloon tehdään kesän aikana kattava kuntotutkimus

Varpaisjärven kirkon korjaus- ja kehittämissuunnitelmiin pääsee tutustumaan esittelytilaisuudessa 30.3. kello 18 Varpaisjärven kirkossa.

Kirkon kehittämis- ja korjaushankkeen toimenpiteiden laajuus ja lopulliset luonnokset ovat valmistuneet. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua juuri valmistuneisiin suunnitelmiin ja kuulla hankkeen etenemisestä sekä keskustella asiasta.

Suunnitelmia esittelee pääsuunnittelijana toiminut arkkitehti Arto Mattila. Rakennushistoriaselvityksestä kertoo arkkitehti Hannu Puurunen. Tilaisuudessa ovat mukana myös kirkkotyöryhmän jäsenet kirkkoherra Timo Vainikainen, kiinteistöpäällikkö Jarno Rönkkö, hallintojohtaja Katariina Bergbacka ja Tiina Juutinen yhteisen kirkkoneuvoston edustajana sekä yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Elina Siirola.

Kirkon kehittämis- ja korjaushankkeessa tavoitteena on kehittää kirkkotilan esteettömyyttä, mahdollistaa kirkkotilan monipuolisempaa käyttöä ja tehdä välttämättömiä rakennusteknisiä korjauksia, joita on tullut esiin suunnittelutyön edetessä. Kirkon korjaus- ja kehittämishanke suunnitellaan toteutettavaksi vuonna 2023 ja hankkeelle haetaan rakennusavustusta kirkkohallitukselta.

Nyt esiteltävistä suunnitelmista antaa seuraavaksi lausuntonsa Varpaisjärven seurakuntaneuvosto, jonka jälkeen käsittely jatkuu yhteisessä kirkkoneuvostossa ja yhteisessä kirkkovaltuustossa.

Varpaisjärven seurakuntataloon tehdään kesän aikana kattava kuntotutkimus. Seurakuntayhtymän valtuustoseminaarissa 23.3. kirkkovaltuuston jäsenet perehtyvät Varpaisjärven seurakuntatalon, Hirsikankaan leirikeskuksen ja Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksen tilanteeseen. Valtuustoseminaarin tarkoitus on antaa suuntaa päätöksenteon valmistelulle.

Varpaisjärven seurakuntatalon ja kirkon korjaus- ja kehittämishankkeesta saa lisätietoa osoitteesta ylasavonseurakunnat.fi/kiinteistot