Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa opiskelupaikan 20 ukrainalaiselle

Itä-Suomen yliopisto avaa erillisen opinto-oikeuden ja apurahan haun ukrainalaisille tutkinto-opiskelijoille äkillisen humanitäärisen kriisin vuoksi. Yliopisto kertoo tiedotteessaan, että haku on suunnattu opiskelijoille, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus ukrainalaisessa yliopistossa ja Ukrainan kansalaisuus, ja jonka opinnot ovat keskeytyneet sotatoimien vuoksi.

– Haluamme tässä erittäin vakavassa tilanteessa tukea sodasta kärsiviä ukrainalaisia konkreettisilla teoilla. Panostamme yhteensä 100 000 euroa ukrainalaisille opiskelijoille tarjottaviin apurahoihin, joilla mahdollistetaan yliopisto-opintojen jatkaminen Suomessa, akateeminen rehtori Tapio Määttä kertoo.

Erillinen opinto-oikeus voidaan myöntää alkuvaiheessa kaikkiaan kahdellekymmenelle ukrainalaiselle opiskelijalle. Opinto-oikeuden myöntäminen perustuu hakijan opintomenestykseen ja suoritettujen opintojen soveltuvuuteen Itä-Suomen yliopistossa järjestettäviin opintoihin nähden. Erillisen opinto-oikeuden saaneet voivat lisäksi hakea yliopiston myöntämää apurahaa elinkustannuksiin ja matkaa varten. Hakijan tulee osata englannin kieltä.