Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kenttä saa tekonurmen ja sen pinta-ala tuplaantuu Puijon urheilulaaksossa

Puijon urheilulaakson jalkapallokenttä pesee kasvonsa. Luonnonnurmipintainen kenttä uusitaan tekonurmelle ja samalla sen pinta-ala lähes kaksinkertaistuu.

Saneeraustyöt alkavat valmistelevilla töillä. Ensi viikolla louhetta pengerretään kentän laajennusosalle. Louhetta ajetaan noin 10 000 kuutiometriä.

Kuopion kaupungin rakennuttaja Kari Laukkanen kertoo, että uudistuksen jälkeen kentällä mahtuu pelaamaan useampi porukka kerrallaan.

– Uudistus mahdollistaa muutakin pelitoimintaa. Nykyisellä kentällä on pidetty lähinnä jalkapalloharjoituksia, Laukkanen sanoo.

Uudistetun kentän pituudeksi tulee 73 metriä ja leveydeksi 170 metriä. Kenttä laajenee noin 60 metriä etelän suuntaan.

Samalla nykyisen kentän päässä oleva pysäköintialue poistuu käytöstä. Alueelle rakennetaan myös uutta rullahiihtorataa ja ensilumenlatua. Myös jalankulku- ja pyöräilyväyliä uudistetaan.

Kuopion kaupunki pyytää alueella liikkujia huomioimaan työkoneet, työmaaliikenteen ja kaivannot. Kaupunki toivoo, että erityisesti lapsille painotettaisiin varovaisuutta työmaa-alueen läheisyydessä. Aidoilla eristetyllä alueella oleskelu on kielletty.

Saneeraustyöt jakautuvat tälle ja ensi vuodelle. Niiden kustannusarvio on yhtensä noin 3 miljoonaa euroa. Pääurakoitsija on Mestar Kuopio Oy.

Puijon rinnehissin uusiminen alkaa – koneet möyrivät maastossa ensi viikolla