Sähkön hinta voi nousta lähipäivinä huippulukemiinsa – Väre neuvoo vähentämään kulutusta

Energiapalveluyhtiö Väre arvioi tiedotteessaan, että sähkön hinta nousee Suomessa huippulukemiin tiistain ja keskiviikon aikana.

Tuulivoimatuotanto jää Suomessa erittäin vähäiseksi ja tuontisähkön hinta on samanaikaisesti nousussa. Ukrainan sota on nostanut rajusti maakaasun, kivihiilen ja sähkön hintoja Keski-Euroopassa. Kotimaisen tuulivoimatuotannon jäädessä normaalia vähäisemmäksi Etelä-Norjan, Baltian ja Etelä-Ruotsin kallis hintataso vaikuttaa Suomessa asti.

Väre ohjeistaa, että sähkön käyttäjä voi vaikuttaa tilanteeseen sekä kustannuksiinsa vähentämällä sähkönkulutustaan siten kuin se on mahdollista. Kulutusta pitäisi pyrkiä vähentämään alkuviikolla kello 7–20 välisenä aikana. Yhtiön mukaan tuulivoimatuotanto palautuu loppuviikon aikana normaaliksi ja tuntihintavaihtelut tasoittuvat huomattavasti.

Sähkön hintavaihtelun riskit ovat Väreen mukaan kasvaneet Suomessa, kun tuotantorakenne on muuttunut entistä sääriippuvaisemmaksi tuulivoimakapasiteetin kasvamisen myötä. Lisäksi säävaihtelun aiheuttamat lämmitys- ja jäähdytyskuorman muutokset vaikuttavat sähkönkulutukseen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut