Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonia ja Nokia solmivat kumppanuussopimuksen – Savilahden 5G-testiverkko tarjoaa parempia oppimismahdollisuuksia Itä-Suomeen

Nokia Solutions and Networks Oy ja Savonia-ammattikorkeakoulu oy ovat sopineet yhteistyöstä, joka vahvistaa tieto- ja viestintätekniikan koulutusta sekä Pohjois-Savon alueella DigiCenterNS-hankkeessa ja Business Center -palveluverkostossa tehtävää tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Yhtiöt kertovat yhteistyöstä tiedotteessaan.

Yhteistyön keskeisenä alustana on muun muassa Savilahden 5G-testiverkko, joka vahvistaa opetusta sekä parantaa tutkimus- ja innovaatiotoimintaa uusien langattomien ratkaisuiden kehittämiseksi.

– Nokia-yhteistyön syventäminen on koko Itä-Suomelle tärkeää, koska ICT-ala kehittyy vauhdilla. Haluamme näin tarjota meidän opiskelijoille mahdollisuuden opiskella alan uusinta teknologiaa kuin myös vahvistaa alueen yritysten ja yhteisöjen kilpailukykyä digitalisoituvassa ja kansainvälistyvässä liiketoiminnassa, Savonian rehtori, toimitusjohtaja Mervi Vidgrén korostaa tiedotteessa.

Nokia ja Savonia sopivat yhteistyöstä allekirjoittamalla kumppanuussopimuksen helmikuun alussa.

Savoniassa ryhdytään tarjoamaan syksyllä 2023 tietojenkäsittelyn tradenomikoulutusta. Lisäksi koulussa tarjolla olevaa englanninkielistä esineiden internet -tutkintokoulutusta ei ole tiedotteen mukaan tarjolla vastaavana muualla.