HS: Perinteikäs helsinkiläinen pubi alkoi myydä kiljua, jonka valmistuksessa luotetaan savolaisten ammattitaitoon

Helsingin Kalliossa sijaitseva Pub Sirdie on alkanut myydä kiljua.

Asiasta uutisoivan Helsingin Sanomien mukaan kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun ravintola myy laillista kiljua.

Ensimmäisen noin 20 litran erän kiljua ravintolalle on valmistanut Savon Kyynel Oy, joka on aikaisemmin valmistanut pontikkaa.

– Kiljuun on haettu viralliset luvat, joten kyseessä on ilmeisesti ensimmäinen Suomessa valmistettu ja kaupallisiin tarkoituksiin tehty kiljuerä, ravintoloitsija ja yksi Sirdien osakkaista Jarkko Koskinen sanoo Helsingin Sanomissa.

Hän ei ollut maistanut kiljua, mutta luottaa savolaisten ammattitaitoon.

– He tekevät erittäin hyvää pontikkaa, joten uskon, ettei kiljunjuonnin jälkeen tarvita ripulilääkettä.

Savon Kyynel Oy nykyään pääkaupunkiseudulla asuvan viiden savolaisen vappuna 2020 perustama yritys. Sen perustajiin kuuluva Olli Hämäläinen kertoi heinäkuussa 2021 Olutpostissa, että vaikka perustajilla on työurat muilla aloilla, on alkoholibisnes tarkoitus ottaa vakavasti ja kasvattaa toimintaa.

Perinteikäs Pub Sirdie on sijainnut samalla paikalla Helsingin Kalliossa vuodesta 1966. Pubin nimi vaihtui 1970-luvulla Alppibaarista Sirdieksi. Sen sisustus on lähes alkuperäinen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut