Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Yliopiston kädenojennus työntekijöilleen: Työsuhdepyöräetu käyttöön

Itä-Suomen yliopisto haluaa kannustaa työntekijöitään kestäviin valintoihin ja työmatkapyöräilyyn. Yliopisto tarjoaa tästä keväästä alkaen työntekijöilleen verovapaan työsuhdepyöräedun.

– Liikunnan lisääminen arkeen edistää fyysistä kuntoa ja on hyväksi myös henkiselle jaksamiselle. Luonto kiittää päästöttömästä työmatkustamisesta, henkilöstöpäällikkö Jenni Varis Itä-Suomen yliopistosta kertoo.

Käytännössä kyseessä on pyörän käyttöetu, joka on verovapaa 1200 euroon asti vuodessa. Edun avulla työntekijä voi säästää noin 20–30 prosenttia pyörän hankintahinnasta.

Etuuden käyttöönotossa on koettu tärkeäksi myös yhdenvertaisuus. Siksi yliopisto haluaa mahdollistaa edun mahdollisimman monelle. Etuus ei koske vain vakituisia työntekijöitä, vaan edun voi saada jokainen yliopisotn työntekijä, jolle maksetaan palkkaa kuukausittain ja joka ei ole koeajalla. Hieman yli puolet yliopiston työntekijöistä on määräaikaisessa työsuhteessa.

Samalla pyörien turvallista säilyttämistä helpotetaan. Kuopion kampukselle Savilahteen valmistuu uusi pyöräkatos. Katoksen tarvetta Joensuun kampuksella kartoitetaan.