Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liuta energiayhtiöitä perusti oman yhdistyksen – Mukana myös Kuopion Energia

Kolmetoista kaupunkienergiayhtiötä on perustanut tämän vuoden alussa Energiakaupungit ry:n muun muassa siksi, että energiamurros, ilmastonmuutoksen torjunta ja energiariippuvuuden vähentäminen Venäjästä etenevät kiihtyvällä tahdilla paitsi Euroopassa myös Suomessa.

Energiakaupungit toimii jäsenyhtiöidensä sanansaattajana valtakunnallisesti ja EU-tasolla. Kuopion Energia on yksi uuden yhdistyksen jäsenyhtiöistä.

– Energiapolitiikan lyhytjänteinen sääntely ja toimintaympäristön ennakoimattomat muutokset vaikuttavat korostetusti energiamurroksen ytimessä olevien kaupunkienergiayhtiöiden toimintaedellytyksiin. Mikäli kaupunkien erityispiirteitä ei huomioida päätöksenteossa ja sääntelyssä, on riskinä positiivisen kehityksen hidastuminen ja kaupunkien elinvoiman heikentyminen, arvelee Energiakaupungit ry:n tuore toiminnanjohtaja Aku Aarva tiedotteessa.

Energiakaupunkien jäsenyhtiöt ovat kaupunkien omistamia energiayhtiöitä ja niiden omistuksessa olevia mankala-periaatteella toimivia yhtiöitä. Mankala tarkoittaa yhtiötä, joka tuottaa energiaa omakustannushintaan omistajayhtiöilleen.