Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tautitilanne on jälleen pahentunut Etelä-Savossa – Koronatartuntoja todettiin viime viikolla ennätysmäärä

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 1802 koronavirustartuntaa. Essoten tiedotteessa todetaan määrän olevan koko pandemia-ajan suurin eli täsmälleen sama kuin neljä viikkoa sitten. Tartunnoissa nähtiin jo pieni notkahdus viikoilla yhdeksän ja kymmenen, mutta heti hiihtolomien jälkeen tartuntoja todettiin enenevässä määrin.

Pieksämäellä on viimeisen kahden viikon aikana todettu yhteensä 592 tartuntaa.

– Pyrimme tavoittamaan kaikki tartunnan saaneet edelleen puhelinsoitolla, mutta soitoissa on nyt viivettä useampi päivä suurten määrien ja ylityö- ja vuoronvaihtokieltojen vuoksi. Positiivisesta testituloksesta tulee ensin tekstiviesti ja eristäytyminen tulee aloittaa sen vastaanottamisesta, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa.

Myös sairaanhoidon kuormitus on lisääntynyt koronan vuoksi. Hoidossa on nyt yhteensä 35 koronaan sairastunutta, joista kolme on tehohoidossa.

– Noin 60 prosenttia heistä on hoidossa koronan takia, ja lopuilla pääasiallinen syy on jokin muu. Osastomme ja päivystys ovat todella kuormittuneita, sillä meidän henkilöstöämme on myös paljon poissa tartuntatautien vuoksi, Seppälä kertoo.

Essoten alueen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu arvioimaan tilannetta tiistaina 29. maaliskuuta.

Itä-Suomen Aluehallintoviraston alueella ei ole voimassa rajoituksia tällä hetkellä. Koko Suomessa on kuitenkin voimassa yleisiä hygieniavaatimuksia koskeva määräys. Asiakkaille ja tapahtumien osallistujille on esimerkiksi järjestettävä mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja tehostettava tilojen puhdistamista.