Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teosto jakoi neljännen koronatukikierroksen – tukea sai 1 315 tekijää

Teosto on jakanut yhteensä miljoona euroa koronatukea musiikin säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja kustantajille. Nyt jaetulla neljännellä koronatukikierroksella tukea sai kaikkiaan 1 315 tekijää. Tuki maksetaan hakijoille pääsiäiseen mennessä.

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 1 474 kappaletta, joista 159 hakijaa ei täyttänyt tuen myöntämisen kriteerejä.

Vaikka koronarajoituksista on jo luovuttu, Teosto muistuttaa, että koronapandemian vaikutukset näkyvät musiikkialalla vielä pitkään. Tekijänoikeuskorvaukset tilitetään musiikin tekijöille viiveellä ja menetettyjen työtilaisuuksien palautuminen ei tapahdu hetkessä.

– Monet musiikkialan ammattilaiset ovat joutuneet hakemaan muita toimeentulon lähteitä. Samalla vaarana on, että alalta poistuu korvaamaton määrä osaamista. Vuosina 2020–2022 jaetuilla koronatuilla haluamme osaltamme auttaa siinä, että ammattimaisilla musiikin tekijöillä sekä musiikkikustantajilla olisi mahdollisuus jatkaa työssään, kertoo Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen.

Hakijoille myönnettävät tukisummat on porrastettu kahteentoista luokkaan siten, että ne ovat suhteessa hakijan tilitysten määrään. Alimmaksi tukisummaksi muodostui tällä kierroksella 270 euroa ja ylin mahdollinen summa oli 5 000 euroa.