Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lakko iskee Kuopion kouluihin ja päiväkoteihin – vanhempia pyydetään järjestämään lasten hoito itse lakkopäivinä

Kuopion kaupungin päiväkoteja ja kouluja joudutaan sulkemaan, mikäli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon lakko toteutuu.

Juko on ilmoittanut lakosta, joka toteutuu tiistaina ja keskiviikkona 12.–13. huhtikuuta, ellei uutta sopimusta saada siihen mennessä.

Lakko vaikuttaa laajasti varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toimintaan. Kuopion kaupunki on ilmoittanut, ettei se voi järjestää perus- ja lukio-opetusta tiistaina ja keskiviikkona, jos lakko toteutuu. Myös päiväkoteja suljetaan, eikä esiopetusta pystytä todennäköisesti järjestämään

Toteutuessaan lakko voi vaikuttaa myös perhepäivähoitoon. Tällöin varahoito pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään päiväkodeissa.

Kuopion varhaiskasvatuspalveluista pyydetään, että lasten huoltajat varautuisivat lakkoon järjestämällä lasten päivähoidon itse lakkopäivinä. Ennakkoon ilmoitetut poissaolot kyseisinä päivinä ovat maksuttomia ja ne vähennetään päivähoidon kuukausimaksusta.

Jukon mukaan Kuopion kaupungilla työskentelee noin 2 100 jukolaista, joista yli tuhat on opettajia. Mahdollinen lakko kuitenkin näkyisi kunnallisissa palveluissa myös laajemmin. Kuopion kaupunki kertoo mahdollisen lakon vaikutuksista perjantaina.