Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veroetuihin tulossa tilapäisiä korotuksia – ota nämä huomioon veroilmoituksessa

Verohallinto tiedottaa, että asunnon ja työpaikan välisten matkojen matkakuluvähennyksiä korotetaan tilapäisesti tälle vuodelle.

Jos vähennyksen haluaa huomioida jo tänä vuonna omassa veroprosentissaan, Verohallinto suosittelee uuden verokortin tekemistä heinäkuussa tai sen jälkeen.

Kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja voi tänä vuonna vähentää verotuksessa 8 400 euroon saakka. Viime vuonna matkakuluvähennyksen enimmäismäärä oli 7 000 euroa.

Omavastuun määrä on edelleen 750 euroa. Matkakuluja kannattaa ilmoittaa verotuksessa vasta, kun omavastuu ylittyy.

Tämän vuoden kodin ja työpaikan väliset matkakulut pitää ilmoittaa verotuksessa viimeistään keväällä 2023, kun täydentää esitäytettyä veroilmoitusta.

Lisäksi oman auton käyttöön liittyviä kilometrikorvauksia korotetaan tilapäisesti tälle vuodelle. Korotuksen määrä kasvaa viisi senttiä viime vuodesta.

Vähennys on 0,30 euroa kilometriltä, jos vähennyksen saa oman auton käytön mukaan. Käyttöetuautosta vähennys on 0,24 euroa kilometriltä.

– Ohje heille, jotka voivat ilmoittaa matkakuluja oman auton käytön mukaan tältä vuodelta, on sama kuin muillekin: vähennykset saa nopeimmin käyttöön, kun vie ne verokortille heinäkuussa tai alkusyksystä, ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta neuvoo.

Kaikille palkansaajille on viime viikkojen aikana tullut OmaVeroon vuoden 2021 esitäytetty veroilmoitus. Täydentämisen määräpäivät ovat toukokuussa.

– Vaikka viime vuoden matkakulut olisikin huomioinut jo viime vuonna verokortilla, pitää veroilmoitus silti tarkistaa, Päivi Ylitalo muistuttaa.

Sekä ilmoittajien määrän että ilmoitettujen eurojen perusteella kodin ja työpaikan väliset matkakulut ovat yleisin vähennys. Vuonna 2020 yhteensä 785 000 henkilöä ilmoitti kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja Verohallinnolle. Matkoihin liittyviä kustannuksia ilmoitettiin yhteensä 2,1 miljardia euroa.