Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukon lakko rajoittaa kaupungin tarjoamia palveluita – Työnseisaus on toteutumassa tiistaina ja keskiviikkona

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon Kuopiossa ilmoittama työnseisaus toteutuu ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona ellei uusi sopimus synny ennen sitä.

Mahdollisen kaksipäiväisen lakon aikana Kuopion kaupunki tarjoaa palveluita rajoitetusti.

Lakon vaikutukset kohdistuvat muun muassa perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen sekä joihinkin terveydenhuollon palveluihin ja sosiaalipalveluihin. Myös hyvinvoinnin edistämisen palveluissa tulee olemaan rajoituksia ja katkoksia.

Kuopion kaupunki ei voi järjestää perusopetusta eikä lukio-opetusta lakkopäivinä. Lakko ei koske Alavan ja Paloahon kouluja, jotka toimivat normaalisti.

Lakko on rajattu siten, että se ei koske tehtäviä, joiden tekemättä jättäminen voisi aiheuttaa vaaraa kansalaisten hengelle, terveydelle, turvallisuudelle tai omaisuudelle.

Juko on rajannut työtaistelun ulkopuolelle muun muassa pelastustoimen tehtävät, kiireelliset sosiaalipäivystyksen tehtävät, perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon päivystyksen sekä kiirevastaanotot.

Lisäksi paikallisissa neuvotteluissa lakon ulkopuolelle on rajattu muun muassa Pohjois-Savon pelastuslaitos kokonaisuudessaan ja perusterveydenhuollolle ja suun terveydenhuollolle välttämättömät toiminnot.

Lakon tarkemmat vaikutukset ovat luettavissa Kuopion kaupungin nettisivuilta.