Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskitetty hiekanpoisto alkaa Kuopion keskustassa – työt aiheuttavat muutoksia pysäköintiin

Keskitetty hiekanpoisto aloitetaan Kuopion keskusta-alueella sunnuntaina 24. huhtikuuta viimeistään kello 2 aikaan aamulla.

Jos lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on reilusti pakkasta ja töiden aloittaminen viivästyy, hiekanpoistotöitä jatketaan tarvittaessa maanantaina 25. huhtikuuta.

Kaupunki tekee jo nyt täsmäpuhdistuksia pyörä- ja jalankulkuväylillä, linja-autopysäkeillä, rännikaduilla sekä kävelykeskustan alueella. Pölyä sidotaan myös tarvittaessa suolaamalla katuja.

Kaupunki toivoo, että kiinteistöt aloittaisivat pihojen ja pysäköintialueiden puhdistamisen mahdollisimman pian.

Keskustassa liikennöintiä suositellaan välttämään hiekanpoiston aikana.

Puhdistettaville kaduille asetetaan pysäköintiä kieltävät liikennemerkit puhdistusta edeltävinä päivinä. Kielletyille alueille pysäköidyt ajoneuvot siirretään pois. Kuljettajan ohella myös ajoneuvon omistaja ja haltija ovat vastuussa pysäköintivirhemaksusta ja siirtokustannuksista.

Siirrettyjen ajoneuvojen tiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta. Siirtotietojen päivittäminen sivulle alkaa sunnuntaina 24. huhtikuuta kello 10. Tiedot toimitetaan myös poliisille.

Hiekanpoistoviikonlopun aikana maksutonta pysäköintitilaa on tarjolla Haapaniemenkadun pysäköintilaitoksessa, Maaherrankadun pysäköintitalon ylätasolla ja toriparkissa.

Toriparkin puomit ovat käytössä ja lipuke otetaan normaalisti. Poistuminen tapahtuu kassojen kautta, jotka veloittavat pysäköinnistä 0 euron hinnan. Moovy-sovelluspysäköinnin käyttäjien pysäköintitapahtuma nollautuu automaattisesti parkista poistuttua.

Lisäksi hiekanpoiston aikana pysäköintiin ovat käytettävissä keskustan rännikadut, matkustajasataman kaikki P-alueet ja Väinölänniemen tenniskentän P-alueet.