Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Päätoimittajalta Savon Sanomien uudistus juhlistaa lehden 115-vuotista taivalta

Hyvä lukija. Kädessäsi on uudistunut Savon Sanomat. Uudistus on työn tulosta, jota olemme tehneet viime vuoden alusta saakka. Urakan laajuudesta ja vaativuudesta kertoo, että siinä ovat mukana kaikki Mediatalo Keskisuomalaisen sanomalehdet sekä yhteistyölehtemme Karjalainen – yhteensä lähes 80 mediaa. Maakunnassamme se koskettaa niin Savon Sanomia kuin paikallis- ja kaupunkilehtiämme.

Savon Sanomien 115-vuotisessa historiassa uudistus kuuluu suuriin merkkipaaluihin. Kun katsoo 2000-lukua, edellisen merkittävän linjanvedon teimme maaliskuussa 2016, kun lehdestämme tuli huolellisen harkinnan jälkeen formaatiltaan tabloidi. Aiempi ulkoasu periytyi taas niinkin kaukaa kuin vuodelta 2003, joten siihen oli perusteltua tehdä aika ajoin jonkin asteisia päivityksiä. 20 vuotta on valovuosi mediankin kehittämisessä.

Vaikka olemme hakeneet sekä 2003 että nyt tehtyyn ulkoasuun vaikutteita ulkomaisilta tunnustetuilta tekijöiltä, keskeisimmässä asemassa ovat olleet omat asiantuntijamme. Ilman heidän korvaamatonta panostaan, tällaiset kansainvälisessäkin mittakaavassa suuret uudistukset eivät yksinkertaisesti olisi mahdollisia.

Huomattavaa on, että ensimmäistä kertaa ulkoasu-uudistuksen lähtökohtana ovat digialustan ratkaisut unohtamatta toki printtilehden vaatimuksia. Konkreettinen yksityiskohta niiden yhteensovittamisesta: lehdessä otsikot pitenevät, kun digissä ne lyhenevät. Hyödyt tulevat täysimääräisesti käyttöön, kun sekä digisivustomme uusi ulkoasu että toiminnallisuus valmistuvat.

Uudistus kuuluu Savon Sanomien historian suuriin merkkipaaluihin.

Taustalla on luonnollisesti mediakäytön nopeutuva siirtyminen digialustoille – erityisesti mobiilipuhelimiin. Mutta kuten todettua, Sinä hyvä lukijamme päätät, miltä käyttöliittymältä sisältöjämme haluat hyödyntää. Printistä, digistä vai molemmista. Pyrimme siihen, että käyttäminen on aiempaakin vaivattomampaa oli alusta mikä hyvänsä.

Useisiin ulkoasu-uudistuksiin osallistuneena kokemusasiantuntijana voin todeta, että uuteen totuttautuminen ei tapahdu kuin katkaisinta kääntäen. Se osoittaa, kuinka läheinen lukijasuhde omaan mediaan on.

Uusi design ei muuta sitä tosiasiaa, että sisältö ratkaisee.

Kehitämme sisältöjämme sekä lukijatutkimuksilla että reaaliaikaisella seurannalla. Ne kertovat lahjomattomasti, mitä asiakkaamme meiltä odottavat. Missä olemme onnistuneet, missä meillä on petrattavaa.

Savon Sanomat on aina ollut ja tulee olemaan keltamustan maakuntansa riippumaton edunvalvoja. Paikallisia ja alueellisia uutisia, tausta-artikkeleita sekä henkilöjuttuja luetaan.

Viime vuodet ovat osoittaneet, millainen merkitys Savon Sanomien kaltaisen median laajemmalla sisältökattauksella on. Kun koronapandemia iski Suomeen ja myös Savoon kevättalvella 2020, luotettavan tiedonvälityksen tarve kasvoi uudessa, epävarmassa tilanteessa merkittävästi. Siihen satsasimme.

Olemme raportoineet vahvasti myös Venäjän barbaarimaisesta hyökkäyssodasta Ukrainaa vastaan. Työssämme näkyy konsernin lehtien välisen yhteistyön valtava voima. Ilman laajaa yhteistyötä Ukrainan tapahtumien uutisointi ja analysointi ei olisi ollut eikä olisi mahdollista nähtävillä olevassa mittakaavassa.