Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iltalehti: Kuopion asuntomessuilla rivoksi moitittu mammutti palaa karvattomana yleisön eteen, erikoinen kuljetus tallentui kelikameraan

Kuopion asuntomessuilla vuonna 2010 kuuluisuuteen noussut maskotti on ollut pitkään julkisuudelta pimennossa. Iltalehti uutisoi torstaina, että mammutti matkasi Ouluhalliin Rakentaja Oulu-messuille. Erikoinen kuljetus tallentui myös kelikameraan.

Veeti-mammutti nousi kohu-uutiseksi ulkomuotonsa vuoksi, kun se oli esillä Kuopion asuntomessuilla. Sen haaravälistä pilkistivät sukukalleudet, mikä sai aikaan paheksunnan vyöryn. Kohun seurauksena rivoksi moitittu mammutti vietiin jopa pois messuyleisön silmistä.

Myöhemmin maskotti palasi nähtäville eri tavoin verhottuna: esimerkiksi armeijan suojaverkolla peiteltynä ja myös jättimäisiin Unikko-alushousuihin puettuna.

Se on ollut sittemmin esillä eri tapahtumissa myös ilman pöksyjään. Viimeiset vuodet mammuttia on säilytetty Ylikiimingissä Mammuttihirren tehtaalla. Yrittäjä Ilpo Nylander kertoo Iltalehdelle, että mammutti on ollut edellisen kerran esillä 4–5 vuotta sitten.

Rakentaja-messuilla mammutti esiintyy uudistuneena. Se on karvaton ja saanut pintaansa uuden kuosin.

Katso Kimmo Takoraution haastattelu heinäkuussa 2010:

Rivo mammutti palaa rikospaikalle - katso kuvat vuosien varrelta