Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silminnäkijä toimi esimerkillisesti – poliisi nappasi katalysaattorin autosta rohmunneen miehen

Katalysaattorin autosta varastanut mies jäi tuoreeltaan kiinni Rautavaaralla perjantaina.

Paikallinen auton omistaja oli huomannut perjantain vastaisena yönä, että jokin vieras auto ajeli parkkipaikalla hänen autonsa lähellä. Noin tunnin päästä sama auto tuli takaisin. Silminnäkijä näki, kuinka tuntematon mies meni hääräämään hänen autonsa ympärille ja sen alle.

Auton omistaja soitti hätänumeroon ja pyysi poliisit paikalle.

Auton ympärillä hääräillyt mies ehti poistua paikalta ennen kuin poliisipartio tuli pihaan. Silminnäkijä oli kuitenkin ottanut yöllisen hiipparin auton rekisteritunnuksen ylös.

Poliisit tavoittivat rekisteritunnuksen perusteella auton saman yön aikana Iisalmen suunnalta. Autosta löytyi myös Rautavaaralta anastettu katalysaattori.

Epäilty varas puhalsi poliisin alkometriin nollat, mutta poliisi epäilee hänen ajaneen autoa huumeiden vaikutuksen alaisena. Huumepikatesti näytti miehen käyttäneen huumeita. Hänet kuljetettiin yöllä verikokeeseen asian tutkimiseksi.

Poliisin mukaan miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hän oli jäänyt vuoden sisällä kiinni kortitta ajosta jo 23 kertaa aiemmin.

Poliisi ei ole Kuopion seudulta kertonut tänä vuonna julki yhdestäkään katalysaattorivarkaudesta, mutta muualla Suomessa ne ovat ilmiö ja iso riesa.

Katalysaattorien sisältämien ainesosien arvo on noussut ja niitä varastetaan siksi myyntiin.

Poliisin mukaan ympäri Suomen katalysaattorivarkauksia on tullut tänäkin talvena ilmi useita satoja. Teot ovat kohdistuneet etenkin Toyota, Honda, Volvo ja Opel -merkkisiin autoihin.

Katalysaattoreita varastetaan useimmiten yöaikaan parkkipaikoille tai kadun varsille jätetyistä autoista. Autoon voi aiheutua katalysaattorin irtileikkaamista isot korjattavat vahingot.