Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taidemuseon tarkastelee Ellen Thesleffiä monelta kantilta

Kuopion taidemuseossa järjestetään kuvataiteilija Ellen Thesleffiin (1869–1954) liittyviä esityksiä, luento, taidevartti sekä lukupiiri.

Tiistaina ja keskiviikkona Taidemuseossa nähdään Omakuva – Unia Ellen Thesleffin elämästä ja taiteesta. Kyseessä on elävä taideteos, jossa kaksi näyttelijää, muusikko, taidehistorioitsija, skenografi ja valosuunnittelija maalaavat näyttämölle impressionistisen ja unenomaisen maailman – omakuvien sarjan. Esitykset ovat kumpanakin päivänä kello 17.30.

Lisäksi keskiviikkona kello 13 taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck vierailee taidemuseon taidevartilla kertomassa Ellen Thesleffin Ihmisiä luonnossa -teoksesta, ja torstaina hän pitää Thesleffistä luennon kello 17.30. Lisäksi tiistaina 3.5. Kuopion taidemuseo ja Kuopion kaupunginkirjasto järjestävät etäyhteyksin lukupiirin, jossa aiheena on Schreckin kirjoittama Ellen Thesleffin elämäkerta. Minä maalaan kuin jumala.