Kuopiolaisille tarjolla maksutonta neuvontaa asumiseen liittyvissä ongelmissa

Kuopion kaupungin tarjoama asumisneuvonta laajenee kaikille avoimeksi palveluksi. Asumisneuvontapalvelu kohdentui aiemmin valtion arava- ja korkotuetuissa vuokrataloissa (ARA-vuokra-asunnot) asuville. Nyt apua ja tukea voivat saada kaikki kuopiolaiset asukkaat asumismuodosta riippumatta.

Kaupunki ja Setlementti Puijola ry ovat tehneet yhteistyösopimuksen neuvontapalvelusta vuodelle 2022.

Asumisneuvonnan ensisijainen tavoite on asumisen jatkumisen turvaaminen ja asunnottomuuden ennaltaehkäiseminen ja vähentäminen.

Neuvonnalla pyritään myös vähentämään asumisen kriisiytymistä, vuokravelkojen syntymistä, häätöjä ja vuokrasuhteiden purkautumisia. Palvelulla tuetaan kotitalouksia myös talouden- ja elämänhallinnassa sekä asumisen vakauttamisessa pysyvämmin.

– Autamme Kuopion asumisneuvonnassa asukkaita erilaisissa asumisen ongelmatilanteissa, kuten vuokranmaksuvaikeuksissa ja asumiseen vaikuttavissa elämäntilanteissa. Etsimme tilanteeseen apua ja ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa. Tarjoamme apua myös talouteen liittyviin ongelmiin, jotka heijastuvat asumiseen tai vaikeuttavat asumista, kertoo Marjut Rantala Setlementti Puijolasta kaupungin tiedotteessa.

Kuopion asumisneuvontapalvelusta vastaa Kuopion kaupungin asuntotoimi yhdessä kaupungin sosiaalitoimen ja Niiralan Kulma Oy:n kanssa. Palvelu on hankemuotoista vuonna 2022 ja sitä rahoittaa ARA.

Asumisneuvonnan yhteystiedot löytyvät kaupungin ja Setlementti Puijolan nettisivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut