Vedenpinnat ovat jo nyt korkealla, mutta nousu jatkuu edelleen

Kallaveden vedenkorkeus on nyt noin 20 senttiä yli ajankohdan pitkäaikaisen keskiarvon, kertoo Pohjois-Savon ely-keskus.

Ely-keskus ennustaa, että vedenkorkeus Kallavedellä nousee vielä hieman tasolle, jolla vedenkorkeus on keskimäärin kerran neljässä vuodessa. Tulvahuippua ennustetaan touko-kesäkuun vaihteeseen, jonka jälkeen Kallaveden pinta alkaa hiljalleen laskea.

Kallavettä on juoksutettu jo noin kuukauden ajan Leppävirran Naapuskosken säännöstelypadosta ja Konnuksen tulvakanavasta.

Iisalmen reitillä vesistöjen pinnan nousua on hillitty lisäämällä juoksutusta säännöstelypadoista. Maaningan Ahkiolahdessa sijaitseva Viannankosken säännöstelypato sekä Nerkoolla sijaitseva Nerohvirran säännöstelypato ovat täysin auki. Ely-keskuksen mukaan on mahdollista, että Nerkoon ja Ahkiolahden vesiliikennekanavia joudutaan käyttämään tulvavesijuoksutuksiin haitallisten tulvien alentamiseksi.

Nilsiän reitillä vedenpinta on vielä alle ajankohdan keskitason, mutta myös siellä veden ennustettaan lähtevän pian nousuun.

Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on noin 15 keskimääräistä korkeammalla ja vedenpinnan ennustetaan nousevan vielä kesäkuun lopulle asti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut