Lakko vaikuttaa Kuopiossa myös sairaala- ja vanhuspalveluihin sekä uimahallin käyttäjiin

Tiistaina alkanut lakko supistaa useita Kuopion kaupungin palveluita. Sen lisäksi, että kouluja ja varhaiskasvatuspalveluja on kiinni, lakko koskettaa myös esimerkiksi ikäihmisten palveluita. Ikäihmisten palveluohjauksessa sovittuja asiakastapaamisia joudutaan perumaan. Näistä ilmoitetaan asiakkaille tai hänen omaisilleen. Perumiset voivat aiheuttaa jatkossa ruuhkaa.

Perhepalveluiden asiakasperheisiin sovittuja kotikäyntejä joudutaan perumaan. Myös aikuisten mielenterveyspalveluissa lakossa olevien työntekijöiden vastaanottoajat peruuntuvat.

Kuopion sairaalapalveluissa voidaan joutua supistamaan osastopaikkoja ja perumaan Harjulan poliklinikan vastaanottoaikoja. Toiminnassa keskitytään sairaanhoidollisiin tarpeisiin.

Suun terveydenhuollon vastaanotot toimivat välinehuoltoon ulottuvasta lakosta huolimatta normaalisti Karttulassa, Maaningalla, Nilsiässä, Juankoskella ja Neulamäessä. Vastaanottoja on muualla mukautettu tiistaina ja keskiviikkona, sen jälkeen vastaanottoajat perutaan 10.5. asti. Kiireellinen hoito on turvattu Canthian, Savotalon, Harjulan ja Pyörön toimipisteissä.

Eri liikuntapalveluissa on myös muutoksia. Toimintakeskuksen allastilat joudutaan sukemaan lakon ajaksi. Kuntolaakson uimahalli ja kuntosali ovat tavalliseen tapaan auki, mutta Lippumäen uimahallin puoli on suljettuna. Lippumäen kuntosali on avoinna tämän hetken tietojen mukaan keskiviikkona ja perjantaina kello 8–21, tiistaina ja torstaina kello 6–21, lauantaina ja sunnuntaina kello 8–20.

Kansalaisopistossa osa aikuisten perusopetuksesta, taiteen perusopetuksesta sekä muusta opetuksesta voi jäädä toteutumatta lakkopäivinä.

Pääkirjasto ja useimmat lähikirjastot ovat lakon aikana auki tavalliseen tapaan, mutta henkilöstövajeen vuoksi asiakkaiden toivotaan mahdollisuuksien mukaan käyttävän lainaus- ja palautusautomaatteja.

Riistaveden lähikirjasto palvelee muutoin tavalliseen tapaan lakon aikana, mutta torstaina 5.5. kirjasto on suljettuna. Neulamäen lähikirjasto on puolestaan auki vain perjantaina. Kaikkien 3.–9.5. erääntyvien lainojen eräpäivät on siirretty aikavälille 10.–17.5. Kirjastoauto Aulis ja Elina liikennöivät iltareitit normaalisti ja aamureitit osittain. Koillis-Savon kirjastoauto ei liikennöi.

Lakko voi kestää 9.5. saakka tai päättyä aiemminkin. Kuopion kaupunki päivittää verkkosivuilleen tuoreimmat tiedot lakon vaikutuksista.

Oikaisu 4.5. klo 13:35: Riistaveden lähikirjasto on auki muutoin normaalisti lakon aikana, paitsi suljettuna torstaina 5.5. Aiemmin jutussa kerrottiin kirjaston olevan kiinni torstaina, perjantaina ja tulevana maanantaina.

Kunta-alan lakko alkaa Kuopiossa tiistaina – tätä se tarkoittaa käytännössä

Kunta-alan lakko sulkee päiväkoteja Kuopiossakin tiistaista alkaen – Valvontaviranomaisten mukaan kuntien on järjestettävä varhaiskasvatus myös lakkotilanteissa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut