Piispa Jolkkosen kannanotto: "Valtionjohdon menettelytavat Nato-hakuprosessissa esimerkillisiä"

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen toteaa kannanotossaan, että valtionjohto on hoitanut Nato-hakuprosessia demokratiaa vahvistavalla tavalla. Jolkkonen kirjoittaa medialle lähettämässään tiedotteessa, että kirkko ei ole ottanut kantaa jäsenyyteen, eikä sen pidäkään. Piispan mielestä on kuitenkin paikallaan antaa valtionjohdolle tunnustusta menettelytavoista, joilla hakuprosessia on hoidettu.

"Tasavallan Presidentti, pääministeri ja maan hallitus ovat antaneet tilaa avoimelle keskustelulle. Suuri arvo oli silläkin, että kovasta paineesta huolimatta ne pidättyivät alkuvaiheessa ilmaisemasta lukkoon lyötyjä kantoja", Jolkkonen kirjoittaa.

Jolkkonen kiittelee myös, että eduskunnassa hallitus- ja oppositiopuolueet ovat toimineet yhdessä yli puoluerajojen. Piispa pitää hyvänä asiana, että ulkovaltojen mahdollisista vaikuttamiskeinoista on kerrottu kansalaisille etukäteen.

Jolkkonen katsoo, että Suomi on ollut rauhantahtoinen maa ja sellaisena sen tulee pysyä. "Suomen tulee jatkossakin edistää rauhaa ja oikeudenmukaisuutta. Erityisen kiirellistä on toimia ydinaseiden karsimisen puolesta", Jolkkonen kirjoittaa.

Jolkkonen otti aiemmin kantaa Venäjän sotilaiden tekemiin joukkoraiskauksiin.

Venäjän raiskaaja-armeija viettää Voitonpäivän juhlaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut