Tutkimus: Monet suomalaiset tuntevat huonoa omaatuntoa jättäessään lemmikkinsä yksin kotiin. Mutta mitä vastattiin kysyttäessä myisitkö lemmikkisi miljoonasta eurosta?

Lemmikkejä pidetään tasavertaisina perheenjäseninä, joiden kanssa jaetaan niin arki kuin vapaa-aika, selviää suomalaisesta lemmikkitutkimuksesta, johon vastasi 1008 yli 18-vuotiasta suomalaista lemmikinomistajaa helmi–maaliskuussa.

Lemmikkieläintarvikkeiden erikoisliikeketju Mustin ja Mirrin teettämä tuore tutkimus osoittaa, että suomalaiset ovat lemmikkikansaa. Vastaajista 74 prosenttia kertoo esimerkiksi viettävänsä päivittäiset kahvitaukonsa lemmikkinsä seurassa. Lisäksi noin puolet vastanneista tuntee huonoa omatuntoa jättäessään lemmikkinsä yksin kotiin, ja noin neljännes vastaajista miettii lemmikkiään useammin kuin omaa kumppaniaan.

Pieniä perheenjäseniä muistetaan myös juhlapäivinä: 81 prosenttia vastaajista kertoi ostavansa joululahjan lemmikilleen ja 73 prosenttia kertoi juhlivansa lemmikkinsä syntymäpäivää.

Noin 26 prosenttia vastaajista kertoi suunnittelevansa lemmikkinsä kanssa kesäloma-aktiviteetteja, kuten matkustelua.

Tutkimuksessa kysyttiin myös, kuinka todennäköisesti myisit lemmikkisi, jos joku tarjoaisi sinulle miljoona euroa siitä. Vastauksien perusteella yli 60 prosenttia ei todennäköisesti lemmikistään luopuisi miljoonalla eurolla.

Lähes joka viides, eli 19 prosenttia vastaajista myisi lemmikkinsä "todella todennäköisesti" miljoonasta.

Tutkimukseen vastanneet perustelivat lemmikkinsä hankintaa muun muassa sillä, että lemmikki tuo iloa arkeen. Noin neljäsosa vastaajista kertoi kääntyneensä kasvattajan puoleen lemmikin hoitoon liittyvissä ja mieltä askarruttavissa asioissa.

Vajaa viidesosa vastaajista puolestaan kertoi hankkineensa tietoa tuttavapiiristään, ja osa kertoi etsivänsä lisätietoa kirjoista (17 prosenttia) tai lemmikkiaiheisista Facebook-ryhmistä (10 prosenttia).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut