Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon yrittäjät toivoisivat lisää yritysmyönteisyyttä kunnilta

Etelä-Savossa yrittäjät kaipaisivat myönteisempää suhtautumista kunnilta.

Yrittäjien Kuntabarometrin alueellisessa vertailussa Etelä-Savo sijoittui sijalle 17. Parhaiten kunnista menestyivät Puumala, Sulkava ja Juva. Kyselyyn vastasi 9 564 yrittäjää eri puolilta Suomea.

– Kun kunnan yritykset menestyvät, kunnan talous on helpompi pitää hyvässä kunnossa ja myös verot kohtuullisina. Haluamme panostaa vahvasti kuntien ja yrittäjäjärjestön yhteistyöhön, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Yrittäjät toivoisivat, että kuntien päätökset tehtäisiin yrityslähtöisesti.

Etelä-Savon tulokset parantuivat hieman edellisestä kyselystä.

– Parhaimmillaan kunnan päätöksillä voidaan poistaa yrittäjyyden esteitä, edistää investointeja sekä houkutella uusia yrityksiä kuntaan, Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja Heidi Loukiainen toteaa.

Kiitosta yrittäjiltä saivat kuntien infrastruktuuri, kuten kulkuväylät, vesijohdot ja tietoliikenneverkot, sekä yrityspalvelut.

Yrittäjät pitivät tärkeinä aloittavan yrityksen palveluja, sujuvia lupapalveluja sekä rahoitus- ja investointineuvontaa. Kansainvälistymis- ja mentorointipalveluita ei puolestaan kaivattu kunnilta.

– Lupaprosessien venyminen saattaa olla este jopa yritysten sijoittumiselle paikkakunnalle. Rahoitus- ja investointineuvontaa kaipaavat kasvavat yritykset.

Kaavoitus voi olla hidasteena ja esteenä yritysten ja kaupunkiseutujen kasvulle. Harri Jaskari Suomen Yrittäjistä peräänkuuluttaakin kumppanuuskaavoituksen laajentamista kunnissa.

– Siinä julkinen sektori keskittyy kaavoitushankkeiden johtamiseen ja ripeään lupakäsittelyyn. Yksityinen sektori voi auttaa varsinaisessa kaavojen tekemisessä.