Haapaniemen voimalassa havaittiin kytöpalo turpeessa

Kuopion Energia ja Pohjois-Savon pelastuslaitos sammuttivat tiistaina iltapäivällä kytöpalon Haapaniemen voimalan alueella Kuopion Haapaniemellä. Tulipalo ei ollut iso eikä siitä aiheutunut merkittävää savun tuloa.

Voimalan alueen turvesiilossa havaittiin kytöpalo tiistaina iltapäivällä noin kello 15.30:n aikoihin. Palo oli pienellä alueella eli noin puolentoista neliön alalla turvesiilon noin neljännessä kerroksessa. Turve voi kuitenkin olla hyvin vaikeasti sammutettavaa, jos palo jää kytemään turpeen uumeniin tai jos turve pölisee ja palo pääsee pölyyn kiinni.

Pelastuslaitos sammutti tulipalon voimalan pikapalopostilla ja tuomillaan nestesammuttimilla. Myöhemmin iltapäivällä palopaikan jälkivartiointi siirrettiin Kuopion Energian voimalan omalle väelle, joka varmistaa, ettei palo jäänyt kytemään turpeeseen.

Voimalan alueen tulipalo herätti huomiota tiistaina Kuopiossa siksi, että paloautoja ajoi eri suunnista Haapaniemelle hälytysajossa töistäpaluu- ja asiointiliikenteen aikaan.

Turvesiilo ja voimala ovat tulipalojen riskikohteita, mutta Kuopion Energia on tehnyt paljon töitä voimala-alueen paloturvallisuuden eteen. Alue on tuttu myös Pohjois-Savon pelastuslaitokselle, joka säännöllisin väliajoin käy tutustumassa alueella, jotta osaa liikkua ja toimia siellä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut