Ammattimainen taskuvarasporukka iski taas Kuopiossa

Poliisi varoittaa Kuopion seudulla liikkuvista varkaista, jotka lähestyvät ihmisiä eri tekosyillä kuten kysymällä ajo-ohjeita tai jonkin liikkeen sijaintia.

Kuopiolainen nainen nosti rahaa pankkiautomaatista Kuopion Haapaniemellä torstaina aamupäivällä Ykkösrastin liikekiinteistön ulkopuolella, minkä jälkeen hän käveli myymälän parkkipaikalla olevalle autolleen.

Auton luona naista oli lähestynyt kolme ulkomaalaista miestä, joista yksi alkoi kysellä apteekin sijaintia huonolla englannin kielellä. Kaksi miehistä pyöri auton lähellä.

Kun tilanne oli ohi, nainen huomasi, että hänen auton sisälle hetkeä aiemmin laittamansa kukkaro oli varastettu keskustelun aikana. Vastaavia omaisuusrikoksia on tullut ilmi aiemminkin. Varkaat ovat tilanteissa kaupitelleen jotain, levitelleet karttaa tai kysyneet neuvoa. Kännykästä, kukkarosta tai auton avaimista kannattaa tilanteessa pitää kiinni. Niitä kannattaa myös kuljettaa yleensä esimerkiksi käsilaukussa tai taskussa, jonka saa suljettua vetoketjulla.

Pankkiautomaatilla asioidessa tunnusluvun näpyttely kannattaa suojata kädellä tai kukkarolla niin, että tunnusluku ei olisi kauempaa urkittavissa.

Jos näkee varasteluhetken tuoreeltaan, siitä voi akuutissa tilanteessa ilmoittaa hätänumeroon, jotta tekijät saataisiin kiinni.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut