Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiolaiselta säätiöltä jälleen iso lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Kuopiolainen Vaajasalon säätiö on tehnyt jo toisen 50 000 euron lahjoituksen Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan. Uusi lahjoitus on kohdennettu lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle.

Säätiö lahjoitti viime lokakuussa yliopiston kampanjaan 50 000 euroa , joka kohdennettiin epilepsiatutkimukseen. Säätiö on ollut mukana myös kahdella aiemmalla vastinrahakampanjalla.

– Pidämme tärkeänä alueen elinvoimaisuuden ja itäsuomalaisen osaamisen tukemista, ja Itä-Suomen yliopiston lääketieteen ja farmasian alan koulutus ja tutkimus on meille luonteva lahjoituksen kohde, säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Taisto Toppinen toteaa.

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan. Kampanjan aikana jokainen kerätty euro voi tuottaa vastinrahaa yliopistolle jopa 2,5 euroa.

Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava Tee tietoinen valinta -varainhankintakampanja on käynnissä ja keräysaika kestää kesäkuun loppuun.