Savon Voima ponnisti epävarmuudesta huolimatta hyvään tulokseen – sähkön korkea markkinahinta nosti kannattavuutta

Sähkön korkea markkinahinta nosti Savon Voiman liikevaihtoa ja kannattavuutta tammi-huhtikuussa. Konsernin liikevaihto oli 98,8 miljoonaa euroa. Kasvua tuli edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 5,2 prosenttia.

Liikevaihdon ja kannattavuuden kasvu johtui pääasiassa sähkön korkeasta markkinahinnasta verrattuna edellisvuoteen. Sähkön tukkuhinta oli tammi-huhtikuussa 182 prosenttia ja Suomen aluehinta 94 prosenttia korkeampi kuin vastaavaan aikaan edellisvuonna.

Toisaalta lämmin alkuvuosi pienensi kaukolämmön myyntiä 8 prosentilla edellisvuodesta. Varsinkin helmikuu oli lämpimämpi kuin yleensä.

Oman haasteensa on tuonut venäläisen polttoaineen korvaaminen. Helmikuussa alkanut Ukrainan sota on vaikuttanut polttoaineiden saatavuuteen ja hintatasoon. Savon Voima korvasi venäläiset polttoaineet kotimaisilla biomassajakeilla ja turpeella. Yhtiö aikoo panostaa kotimaiseen biomassaan jatkossa yhä enemmän.

Savon Voima on jatkanut investointejaan kuluvan vuoden aikana. Tammi-huhtikuussa konserni investoi 12,7 miljoonaa euroa. Säävarmaan sähköverkkoon investointeja kohdistuu tänä vuonna yhteensä 39 miljoonalla eurolla.

Alkuvuoden vahva tulos tukee Savon Voiman valmistautumista loppuvuoteen ja energiamarkkinoiden heilahteluun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut