Poliisi kaipaa havaintoja Visulahdessa ja Savonlinnassa kadonneista: "Poikkeuksellisen huono tuuri tänään"

Mikkelin Visulahdessa katosi tänään 89-vuotias mies hoitokodista. Poliisi kaipaa havaintoja miehestä, jonka kuva on myös julkaistu Itä-Suomen poliisilaitoksen Facebook-sivuilla. Miehellä on yllään musta ruutupaita ja mustat housut sekä jalassa sandaalit. Mies liikkuu ilman apuvälineitä.

Savonlinnassa puolestaan etsitään Talvisalon alueella 36-vuotiasta miestä, joka katosi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Mies on hoikka ja hänellä on tummat lyhyet hiukset sekä silmälasit. Yllään miehellä on todennäköisesti tummat tai mustat vaatteet.

Kummassakaan tapauksessa poliisi ei epäile rikosta eivätkä kadonneet aiheuta vaaraa sivullisille. Havainnot kummastakin miehestä pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.

Kadonneiden etsinnöissä poliisin apuna on ajoneuvoja, koiria, droneja ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu eli Vapepa.

Itä-Suomen poliisilla on maanantaina ollut poikkeuksellisen kiivas etsintäpäivä. Aamulla muun muassa etsittiin Varkaudessa kadonnutta vanhempaa naista, joka löydettiin sivullisten tekemän ilmoituksen perusteella.

– Koko päivän on ollut enemmän tai vähemmän ihmisiä hukassa. Työllistävä vaikutus on ollut poikkeuksellinen. Tämä on tyypillinen ilmiö kesän tullessa, mutta tänään on ollut poikkeuksellisen huono tuuri. Keli on kuitenkin sellainen, ettei akuuttia paleltumisen vaaraa ole, toteaa yleisjohtaja Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan kesäaikaan ihmisten liikkuminen lisääntyy, kynnys lähtemiseen madaltuu eikä aina muisteta ilmoitella, minne ollaan menossa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut