Miss Suomi -kisoihin valmistautuva rempseä ja sanavalmis savolainen puhuu naisten oikeuksista ja lempimarjastaan – mansikat maistuvat parhaalta mummon reseptillä

Suonenjoelta kotoisin oleva missikandidaatti syö mieluiten mansikat suklaan kanssa.

Jenni Nenonen vastaa puhelimeen Jyväskylästä, jonne hän on muuttanut jokin aika sitten. Nenonen on yksi kahdestakymmenestä Miss Suomi -tittelistä kilpailevasta kandidaatista. Takana on juuri ensimmäinen missiviikko ja muotinäytös, jonka tuotto meni UN Women -järjestön hyväksi.

Nenonen on alun perin kotoisin Suonenjoelta. Kuopiossakin hän ehti asua monta vuotta. Savolaisuus näkyy hänessä sanavalmiutena ja rempseänä luonteena.

– Minua on todella helppo lähestyä, Nenonen kertoo.

Nenonen on jo ehtinyt valmistautunua kilpailuun pari vuotta. Harjoituksiin on kuulunut niin henkistä valmistautumista kuin esiintymisharjoituksia. Hän on esimerkiksi pitänyt peilille puheita, joita hän on videoinut. Näin hän on voinut katsoa jälkikäteen, missä asioissa on vielä parantamisen varaa.

Nenonen sai esiintymiskokemusta myös Savon Sanomien Juhannusneito-kilpailusta vuonna 2020.

Lapsena Nenonen kertoo olleensa todella ujo, joten kehitystä on tapahtunut valtavasti. Kävelyä hän haluaisi vielä treenata enemmän.

Nenonen haluaisi missinä tuoda esiin naisten oikeuksia. Sen lisäksi hän haluaa muistuttaa kaikkia nuoria siitä, että tulevaisuudensuunnitelmien kanssa ei ole kiire. Tällä hetkellä hän työskentelee myyjänä kulta- ja koruliikemyyjänä. Tulevaisuudessa hän haluaisi työllistyä yrittäjänä sosiaalisessa mediassa.

Joitain sosiaalisen median markkinointiin liittyviä töitä hän on jo ehtinyt tehdä. Missiviikolla semifinalisteille annettiin jo yrittäjyyteen liittyvää koulutusta. Etenkin hyvinvointi ja kauneus ovat aiheita, joiden markkinoinnin parissa hän haluaisi työskennellä.

Nenonen nimeää roolimallikseen oman äitinsä, joka on opettanut, että kaikesta voi selvitä. Hän ihailee myös Shirly Karvista ja Alina Voronkovaa, jotka ovat aikaisemmin voittaneet Miss Suomi -kilpailun. He ovat luoneet mielenkiintoisen ja monipuolisen uran Nenosen mielestä.

Suonenjoki tunnetaan mansikoistaan. Se on Nenosellekin erittäin tuttu marja, koska hänen isällään on mansikkatila Suonenjoella. Itse hän syö mieluiten tuoreet mansikat suklaan kanssa. Kesään kuuluu myös mansikkamaito, jonka reseptin hän on oppinut omalta mummoltaan.

Miss Suomi -semifinalistien joukossa on entinen Savon Sanomien Juhannusneito-ehdokas

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut