Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannusneito-kilpailu huipentui – Voittaja on Nanna Peltokangas

Savon Sanomien Juhannusneito-kilpailu ratkesi tänään Heinäveden Kermankoskella Pohjois-Karjalassa. Seuraamme finaalia tässä jutussa. Tämän vuoden finalistit ovat Enni-Kaisa Arffman, Sanna Parkkonen, Nanna Peltokangas, Laura Raatikainen ja Krista Tiihonen.

21.20

Voittaja on selvinnyt! Juhannusneito 2022 on numerolla kolme kilpaillut Nanna Peltokangas.

– Olen todella onnellinen, kiitos kaikille jotka äänestivät minua! Juhannus jatkuu tästä Tahkolle, hymilevä Peltokangas sanoo.

Tuore Juhannusneito saa mahdollisuuden työskennellä Savon Sanomien edustustehtävissä ja hänet palkitaan Pohjolan Matkan lahjakortilla.

– Pitää lähteä reissuun! Kohteesta ei ole vielä mitään tietoa, mutta nyt alkoi kesäloma, niin ehkä otan tiistaina menolipun ja palaan, kun on pakko palata töihin, Peltokangas naurahtaa.

Kaikki finalistit saavat myös Lumoava-sarjan korut. Äänestäneiden kesken arvotaan kymmenen tuotepalkintoa.

Kermankoskella lavatanssit jatkuvat vielä myöhään. Juhannusyössä yleisöä viihdyttää Antti Ahopelto ja Etiketti -yhtye.

Kiitos kaikille äänestäneille ja kilpailua seuranneille.

20.16

Kermavedelle on alkanut kertyä yleisöä. Polvijärveläiset Sirpa ja Jarmo Ronkkonen poikkesivat lavatansseihin juhannusmatkalla.

– On hieno sää ja tunnelma on mukava. Huomattiin että täällä on tanssit ja päätettiin lähteä käymään, Sirpa Ronkkonen kertoo.

Ronkkoset eivät ole seuranneet Juhannusneito-kilpailua aikaisemmin, mutta huomasivat tapahtuman netistä.

Hieman yli kello kahdeksan kilpailun juontaja Sonja Tirkkonen nousee lavalle finalistien kanssa. Savon Sanomien markkinointiassistenttina työskentelevä Tirkkonen on Juhannusneito vuosimallia 2019.

Tirkkonen aloittaa finalistien haastattelun.

– On odottava mutta rauhallinen fiilis tästä illasta, numerolla yksi kilpaileva Enni-Kaisa Arffman sanoo.

Arffman avaa yleisölle myös vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa, jossa on mukana.

– Kotiuduin kolme vuotta sitten alikersanttina, ja olen suorittanut esimerkiksi Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen eloonjäämiskurssin, jossa harjoiteltiin esimerkiksi selviytymistä eksymistilanteessa, Arffman kertoo.

Numero kaksi, Sanna Parkkonen, vitsailee ettei ole koskaan viettänyt juhannusta näin monen ihmisen kanssa.

– Aloitin 7-vuotiaana lentopallon pelaamisen, Parkkonen kertoo harrastuksistaan.

Numerolla kolme kilpaileva Nanna Peltokangas kertoo, että oli mukava nukkua aamulla pitkään ja suunnata illalla Kermankoskelle.

– Harrastan esteratsastusta: aloin ratsastamaan tosissaan 12- tai 13-vuotiaana. Minulla oli ennen oma hevonen, mutta nykyisin käyn ratsastamassa tallihevosella, Peltokangas lisää.

Numero neljä eli Laura Raatikainen kertoo, että hänellä on illasta hyvä tunne. Raatikainen sanoo, että jos hän muuttaisi ulkomaille, hän suuntaisi ehdottomasti Kreikkaan.

– Siellä on aina lämmintä, Raatikainen haikailee.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä numero viisi, Krista Tiihonen, kertoo itsestään. Sonja Tirkkosen mielestä Tiihonen vaikuttaa rennolta lavalla.

– Ei kyllä ihan siltä tunnu, Tiihonen naurahtaa.

Tanssia harrastava Tiihonen kertoo viihdyttävänsä vapaa-ajalla kotiyleisöä Kalpan jääkiekkopeleissä.

Sonja Tirkkonen toteaa, että äänestys on auki yhdeksään auki, ja bändi alkaa soittaa.

19.23

Aurinko lämmittää Heinävettä lähes pilvettömältä taivaalta, ja vesi virtaa vastaremontoidun Kermaveden lavan kupeessa. Ensimmäiset tanssit täällä tanssittiin jo vuonna 1959, ja tänä iltana uusittu lava toimii miljöönä Savon Sanomien Juhannusneito-kilpailuille.

Finalistit Enni-Kaisa Arffman, Sanna Parkkonen, Nanna Peltokangas, Laura Raatikainen ja Krista Tiihonen valmistautuvat ottamaan yleisöä vastaan. Ikimuistoinen ilta on alkamassa.

– Jännittää, mutta on mukava päästä höpöttelemään ihmisten kanssa, Nanna Peltokangas sanoo.

Osa finalisteista on kutsunut sukulaisia, kumppanin tai ystäviä yleisöön.

Voit tutustua finalisteihin paremmin Savon Sanomien nettisivujen kautta, ja äänestää omaa suosikkiasi. Sivustolta löytyy finalisteista tarkemmat esittelyt sekä videotervehdykset. Yleisöäänestys päättyy juhannusaattona 24. kesäkuuta klo 21.

Savon Sanomien Juhannusneito-kilpailua on järjestetty vuodesta 1968 eri puolilla levikkialuetta. Viime vuonna kilpailun finaali järjestettiin Kuopion Tahkolla.

Korjaus 24.6.2022 kello 22.00: Otsikkoa muokattu, 25.6.2022 kello 7.27 korjattu illalla esiintyneen artistin nimi ja lisätty Peltokankaan matkallelähtösitaatti.

OIkaisu 28.6.2022 kello 14.11: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Arffman olisi osallistunut hengenpelastuskurssille. Kyseessä oli kuitenkin eloonjäämiskurssi. Oikea tieto päivitetty juttuun.

Nanna Peltokangas on Juhannusneito 2022