Nuori mies menehtyi vilkkaalla uimarannalla keskellä päivää – useat seurasivat järkyttyneinä tapausta

Nuori mies menehtyi Iisalmen kaupunginrannalla maanantaina iltapäivällä. Kaupungin keskustan kupeessa oleva uimaranta oli hellepäivänä aivan täynnä ihmisiä. Onnettomuus vilkkaalla paikalla herätti runsaasti huomiota ja myös järkytti osaa paikalla olleista lapsista ja nuorista.

Poliisi sai iltapäivällä tiedon, että 27-vuotias mies oli kadonnut rannalla kavereiltaan. Jostain syystä hätäkeskus ei hälyttänyt pelastuslaitosta ollenkaan etsimään mahdollisesti veteen kadonnutta miestä. Sen sijaan poliisi aloitti lähialueella etsinnät. Myös miehen kaverit etsivät häntä muun muassa rannan lähivesistä.

Mies löytyi noin tunnin kuluttua matalasta rantavedestä ja hänet tuotiin vedestä uimarannan viereiselle aallonmurtajalle. Sivullinen aloitti paikalla elvytyksen. Toistaiseksi tiedossa ei ole, oliko mies hukkunut vai menehtynyt johonkin tapaturmaan esimerkiksi veteen hypätessään.

Paikalle tuli ambulanssi, pelastuslaitos ja poliisit. Miestä elvytettiin rannalla, mutta häntä ei saatu enää autettua viranomaistenkaan toimista huolimatta.

Jos tapaus on järkyttänyt lähellä olleita silminnäkijöitä, kriisiapua voi kysyä Ylä-Savon soten nettisivuilta löytyvistä puhelinnumeroista.

Päivitetty klo 17.43 tieto miehen iästä ja lisätietoa etsinnöistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut