Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Pohjois-Savoon voidaan palkata esimerkiksi metsureita EU:n ulkopuolelta – ely-keskus päivitti työlupalinjaustaan

Pohjois-Savon ely-keskus on päivittänyt työlupalinjaustaan. Tavoitteena on tukea työvoiman saatavuutta maakunnassa ammattialoilla, joilla työvoiman saatavuus on vaikeutunut. Kyseisille aloille voidaan palkata työvoimaa Euroopan Unionin ulkopuolelta ilman, että työpaikka olisi julkisesti haussa.

Suomessa toimivan työnantajan edellytetään rekrytoivan ensisijaisesti työvoimaa Suomesta ja EU- ja ETA-alueilta. EU:n ulkopuolelta tulevat työntekijät tarvitsevat yleensä oleskeluluvan.

Ely-keskuksen päivitettyyn linjaukseen kuuluu yhdeksäntoista eri ammattialaa, muun muassa rakennusalan työnjohtajat, sairaanhoitajat, kätilöt, peltoviljelytyönjohtajat ja -työntekijät, maatalouslomittajat ja konepuusepät.

Alueellisen työlupalinjauksen valmistelussa on kuultu työmarkkinaosapuolten, elinkeinoelämän ja TE-hallinnon edustajien näkemyksiä. Päivitetty linjaus on voimassa vuoden loppuun saakka.