Alle 15-vuotias lapsi menehtyi auton sisälle – Poliisi varoittaa kuumenevista henkilöautoista

Itä-Suomessa menehtyi alkuviikosta alle 15-vuotias lapsi kuumuuteen auton sisälle, Itä-Suomen poliisi tiedottaa.

Sanomalehti Karjalaisen mukaan tapaus sattui Kontiolahdella ja menehtynyt oli alakouluikäinen.

Auttajien saapuessa paikalle henkilöauton sisätilassa oli huomattavan kuuma ja auton sisällä ollut lapsi oli löydettäessä eloton. Auttajat aloittivat ensiavun välittömästi, mutta siitä ei ollut enää apua.

– Tässä murheellisessa tapauksessa ei epäillä rikosta ja poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn selvittämisenä. Poliisi ei kerro tapauksesta enempää, sillä kuolemansyyn tutkintaan kuuluvat asiat ovat lain mukaan salassa pidettäviä, rikoskomisario Simo Hämäläinen sanoo.

Poliisi varoittaa kesäaikaan kuumenevista henkilöautojen sisätiloista ja pyytää huomioimaan, että lapset ja liikuntarajoitteiset eivät välttämättä osaa tai kykene tulemaan omin avuin ulos pysäköidystä autosta, jos lämpötila kohoaa vaaralliseksi.

Lämpötila voi auton sisällä kohota nopeastikin hengenvaaralliseksi, jopa yli nelinkertaiseksi ulkolämpötilaan verrattuna. Siksi ulospääsy kannattaa varmistaa esimerkiksi jättämällä ikkuna auki, Hämäläinen muistuttaa.

Hämäläisen mukaan todella valitettava tapaus on harvinainen Itä-Suomessa. – En ole kuullut samanlaisesta tapauksesta, Hämäläinen toteaa Karjalaiselle.

(Juttua täsmennetty sanomalehti Karjalaisen tiedoilla 6.7.2022 klo 14.03)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut