Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savoon myönnettiin lähes 2 500 hirven pyyntilupaa – lupia annettiin myös valkohäntäpeurille

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Savon alueelle syksylle 2 465 hirven pyyntilupaa. Luvat mahdollistavat tarvittaessa noin 750 hirveä suuremman kaatomäärän kuin vuosi sitten.

Lupia myönnettiin 8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Lupien määrä kasvoi alueen eteläisillä hirvitalousalueilla, kun taas pohjoisilla alueilla lupamäärä on viime vuoden tasolla. Syksyn metsästyksen tavoitteena on pitää hirvikanta viimevuotisella tasolla.

Yhdellä luvalla saa kaataa aikuisen hirvieläimen tai kaksi vasaa. Monelle alueelle myönnettiin enemmän lupia kuin laskennallisesti olisi tarpeen. Niin sanotuilla pankkiluvilla voidaan varautua mahdollisiin epätarkkuuksiin kanta-arvioissa, jos hirviä onkin arvioitua enemmän tai ne aiheuttavat vahinkoa tietyllä alueella.

Valkohäntäpeuran pyyntilupia myönnettiin haettu määrä, 290 kappaletta, eli 50 lupaa edellistä vuotta enemmän. Pohjois-Savo on valkohäntäpeuran levinneisyyden reuna-aluetta. Metsästäjiä on ohjeistettu metsästämään niitä harkiten ja valikoiden paikallisen peurakannan mukaan. Myönnetyistä luvista on käytetty aikaisempina vuosina noin kymmenen prosenttia.