Kuopio aloittaa neljännet koronarokotukset 70 vuotta täyttäneille keskiviikkona – Siilinjärvellä saadaan rokotuksia odottaa yli elokuun alun

Kuopiossa kaikkien 70 vuotta täyttäneiden on mahdollista saada neljäs koronarokotusannos keskiviikosta 27.7.2022 alkaen. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta.

Koronarokotukset tehdään Apajassa. Rokotusajan voi varata netistä milloin vain tai puhelimitse arkisin kello 8–15, numerosta 044 718 6921.

Walk-in-koronarokotuksiin voi saapua Apajan rokotuspisteelle ilman ajanvarausta kello 8–15.

Siilinjärvellä neljänsiin rokotuksiin pääsee vasta reilusti elokuun puolella. Rokotusajat ovat sähköisesti varattavissa 8.8. alkaen puhelimitse tai sähköisellä ajanvarauksella. Sen jälkeen 70–79-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä riskiryhmiin kuuluvat pääsevät neljänsiin rokotuksiin.

– Resurssipulan takia rokotuksia ei ole mahdollista aloittaa aiemmin. Siilinjärvellä, kuten muuallakin, on pulaa hoitajista, joten rokottajia ei ole, toteaa Siilinjärven terveyspalveluiden johtavan lääkärin sijainen apulaisylilääkäri Merja Karjalainen.

Siilinjärven kunnan nettisivuilla on ohjeistus rokotettavista ryhmistä ja rokotuspaikoista.

– Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusten mukaan mennään. Ja kun rokotukset pääsevät alkamaan, ne sujuvat jouhevasti.

Kunnan nettisivujen mukaan kaikkien 65 vuotta täyttäneiden neljännet rokotukset alkavat Siilinjärvellä 15. elokuuta ja 60 vuotta täyttäneiden 1. syyskuuta.

Koronatartuntojen kasvu ei Karjalaisen mukaan näy Siilinjärven terveydenhoidossa tällä hetkellä.

– Kaikki ovat saaneet tarvittavan hoidon, ja paikkoja pystytään järjestämään, jos tarvitsee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut