Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi jatkaa Savonlinnan onnettomuuden tutkintaa – auton takarenkaat olivat erittäin kuluneet

Poliisi on jatkanut kolme kuollutta vaatinutta Savonlinnan ulosajon tutkintaa. Henkilöautolla liikkeellä ollut neljän nuoren seurue joutui vakavaan liikenneonnettomuuteen viime lauantaina kello kuudelta aamulla. Onnettomuudessa kuoli kolme henkilöä, ja yksi on tällä hetkellä Kuopion yliopistollisessa sairaalassa (KYS) vakavasti loukkaantuneena. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia.

Poliisin tiedotteen mukaan viikonlopun aikana suoritetuissa tutkimuksissa on selvinnyt, että seurue oli ajanut Savonlinnan ohitustietä lännen suunnasta. Törmäys tuli poliisin tietoon, kun lähellä tapahtumapaikkaa olleet sivulliset ilmoittivat kovasta auton äänestä ja että mahdollisesti on sattunut jotain.

Törmäyksen seurauksena auto oli katkennut etuistuinten takaa. Autossa olleista henkilöistä kolme löytyi onnettomuuden jälkeen auton ulkopuolelta. Yksi matkustajista löytyi auton takapenkiltä, hän oli turvavöissä. Hän oli löydettäessä elossa, mutta menehtyi myöhemmin sairaalassa. Poliisi selvittää muiden autossa olleiden turvavöiden käyttöä, ja kuka autossa olleista kuljetti autoa onnettomuushetkellä. Autossa oli onnettomuushetkellä kolme miestä ja nainen.

Tapahtumapaikan tutkinnassa ajoradan keskikiveyksestä on löytynyt ennen törmäyspaikkaa jälki, joka sopii auton vasemman eturenkaan jättämäksi. Muita jälkiä tiestä ei ole löydetty. Auton takarenkaat olivat erittäin kuluneet ja onnettomuushetkellä tieurissa oli vettä.

Suoritettujen tutkimusten perusteella poliisi pitää mahdollisena, että auton vasen eturengas osui ajoradan keskikiveykseen ja auto lähti siitä hallitsemattomaan sivuluisuun märällä tiellä ja törmäsi oikea kylki edellä liikenteenjakajan opastinpylvääseen. Auton renkaiden kunnolla, tielle kertyneellä vedellä ja käytetyllä tilannenopeudella on voinut olla vaikutusta tapahtumiin. Poliisi selvittää myös mahdollista päihteiden osuutta tapahtumiin.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina.

Juttua korjattu 1.8.2022 kello 14.12. Poliisi korjasi aiempaa tiedotetta autosta löytyneen matkustajan osalta.