Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viimeisiä myrskyn aiheuttamia sähkövikoja korjataan parhaillaan

Pohjois-Savossa on vielä reilut 70 sähkötöntä Savon Voiman asiakasta sunnuntaina illalla, kun ukonilma riehui maakunnassa lauantaina. Pohjois-Karjalan Sähkön alueella Koillis-Savossa ei ollut enää kuin muutama sähkövika sunnuntaina, ja ne saatiin päivän aikana korjattua.

Sunnuntai-iltana sähkövikoja on vielä Leppävirran alueella Unnukan saaressa, Varkauden lähellä Timolassa sekä Ahoniemessä, kertoi Savon Voiman toimitusjohtaja Lauri Siltanen.

Osa lauantaina melkein kaatuneista puista kaatui lauantai-iltana ja sunnuntaina navakan tuulen takia, ja sähkölinjoja jäi niiden alle. Siltanen arvioi, että viimeisetkin viat saadaan korjattua sunnuntai-iltaan mennessä.

– Timolassa korjattiin tunteja yhtä kohdetta, mutta työryhmät ovat olleet tehokkaita. Yksittäisiä vikoja saattaa tulla vielä lisää, jos uusia puita vielä kaatuu. Sää ei kuitenkaan antaisi viitteitä pahempaan, Siltanen totesi sunnuntai-iltana.

Pohjois-Savossa pahimmillaan sähköttä oli myrskyn aikana noin 3 500 Savon Voiman asiakasta sekä vajaa tuhat PKS Sähkönsiirron asiakasta Koillis-Savossa.

Savon Voiman käyttöinsinööri Timo Kiiski arvioi, että koska myrsky pyyhkäisi maakunnan laidasta, se ei näin ollen tehnyt historiallista tuhoa. Siltasen mukaan tuhoja oli kuitenkin yllättävän paljon siihen verraten, että myrskyrintama ei ollut laaja-alainen.

– Viime vuonna Aatu- ja Vieno-myrskyt veivät sähköt kymmeniltä tuhansilta. Tämä myrsky ei tullut voimakkaana laajana rintamana, joten voimakkuudeltaan meidän verkkoalueellamme sen vaikutukset olivat kohtuullisia. Mutta joissain kohteissa on ollut paikallisia syöksyvirtauksia, jotka kaatoivat monia puita pienellä alalla. Näissä monessa kohteessa sähköverkko jäi alle.