Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Hoitajapulalla jo vaikutuksia Kuopiossa – pääterveysaseman puhelinpalvelu tänään suljettu: "Hankala on taikoa hoitohenkilökuntaa korjaamaan tilannetta"

Kuopion pääterveysaseman puhelinpalvelu on poikkeuksellisesti suljettu loppupäiväksi. Kiireellisissä asioissa kaupunki ohjeistaa soittamaan huomenna uudelleen. Hätätapauksissa, soita numeroon 112.

Syynä puhelinpalvelun sulkemiseen ovat henkilöstön äkilliset poissaolot.

– Tänään on yllättäen hoitohenkilökunnasta suuri pula. Meillä ei riitä henkilökuntaa vastaamaan kiireettömiin tai kiireellisiinkään puheluihin. Eikä meillä täällä edes anneta päivystysaikoja, akuuttiaikoja vain. Lain mukaan akuuttiaika pitää antaa 1–3 päivän sisällä, joten akuuttiasian kanssa pitää soittaa huomenna, ohjeistaa terveyskeskuslääkäri Petri Teriö.

Jos varattu aika pitää perua, se on syytä tehdä tänään Kuopion vaihteen kautta, neuvoo Teriö.

– Kaupungin vaihde ohjaa päivystyspuhelimiin, mutta se soitto kannattaa tehdä vain oikeasti kiireellisissä tapauksissa, kuten ajan peruutuksen kanssa. Meidänkin työtämme helpottaa, jos tietää, ettei potilas ole tulossa, Teriö huomauttaa.

Meneekö maksu, jos aikaa ei saa peruttua?

– Se katsotaan tapauskohtaisesti. Eihän se ole potilaan syy, jos meihin ei saa yhteyttä eikä aikaa siksi peruttua, Teriö toteaa.

Puhelinpalvelun tilanne ei vielä ole varma huomisenkaan suhteen.

– Se katsotaan huomenna uudelleen. Toivottavasti saadaan pula jotenkin korjattua. Hankala on taikoa hoitohenkilökuntaa tilannetta korjaamaan, Teriö huomauttaa.

– Tämä on hyvin poikkeustilanne, olen nyt itsekin sijaisena. Koko korona-aikana ei tarvinnut tällaista tehdä, mutta nyt tuli tällainen. Pitää katsoa, miten tämä saadaan hoidettua.