Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrsky rantautti Lauran pihaan jotain hämmästyttävää – öinen ryminä katolla ei ollutkaan suuri oksa

Kuopion Hiltulanlahdessa asuva Laura Lukkari päästi sunnuntaiaamuna koiransa jaloittelemaan takapihalle. Samalla hän huomasi, että jotain vierasta pilkisti pihamaalla.

– Siellä oli kookas lasten uima-allas rantautunut sopivasti istutuslaatikoiden väliin. Ihmettelimme, miten se oli tullut ja mistä.

Lauantaina Pohjois-Savoa riepotteli myrsky, joka jatkui navakkana tuulena sunnuntain puolelle. Lukkari muistaa miehensä kuulleen yöllä katolta "hirveää ryminää", mutta ajatelleen, että suuri oksa kolistelisi siellä.

– Eli ilmeisesti uima-allas oli tullut pihalle katon kautta.

Lukkari julkaisi altaasta kuvan paikalliseen Facebook-ryhmään, mutta vielä maanantaipäivänäkään kukaan ei ollut ilmaantunut kaipaamaan sitä.

– Juttelin maanantaiaamuna naapureiden kanssa pihalla. Naapuri kertoi nähneensä tiellä pariskunnan, joka kuikuili pihoihin ja mietti, "olisiko se lentänyt näin kauas". Saisi kyllä omistaja käydä altaansa hakemassa. Myrsky ei ollut tärvellyt sitä, se on ihan ehjä ja vielä olisi lapsilla kelejäkin uida, Lukkari nauraa.

Aiemmin Lukkareiden pihalle ei ole tupsahtanut mitään vastaavaa.

– Tässä ympärillä on rakenteilla taloja, niin isoja styroksilevyjä ja muoviroskia on kyllä tullut, mutta ei mitään kummempaa. Mutta näköjään kaikkea sitä voi lentääkin.

Jos uima-altaan tunnistaa omakseen, Lukkarin yhteystiedot saa Savon Sanomien verkkotoimituksen kautta.