Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Poliisi pyytää havaintoja Kuopion tuhopoltoista – kaksi yöllistä paloa olivat tahallaan sytytettyjä

Poliisi pyytää havaintoja tahallisista tulipaloista Kuopion Inkilänmäellä.

Rastaantie 3:n kerrostalossa sytytettiin kaksi tulipaloa viime viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ensimmäisestä palosta tuli hälytys pelastuslaitokselle lauantaina kello 22.55. Tuolloin tulessa oli A-rapun alakerrassa oleva häkkivarasto. Palosta aiheutui runsaasti savua.

Pelastuslaitos sammutti palon. Kaksi asukkaista vietiin sairaalaan tarkistuttamaan vointinsa heidän hengitettyä savua.

Pelastuslaitos, ambulanssit ja poliisit olivat jo poistuneet paikalta, kun sunnuntain puolella kello 4.46 pelastuslaitos sai uuden hälytyksen. Tällä kertaa tulipalo oli saman kerrostalon C-rapun alakerrassa kellaritiloissa. Myös tällä kertaa pelastajat saivat palon sammutettua niin, että palo rajautui alimpaan kerrokseen eikä se levinnyt asuntoihin.

Palot olivat tahallaan sytytettyjä. Poliisi tutkii tapahtumia siksi kahtena tuhotyönä.

Poliisi pyytää havaintoja paikalla ennen paloa nähdyistä henkilöistä tai muita vihjeitä, jos joku tietää, kuka sytyttelijä on. Tietonsa voi ilmoittaa poliisilaitoksen vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi