Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli kaksiviikkoinen festivaali tuo säpinää Kuopioon – luvassa on kirpputoreja ja kulttuuria sekä keskustassa että maaseutualueilla

Meidän Kuopio -festivaali tuo taas säpinää Kuopion keskustaan, lähiöihin ja maaseutualueille. Tapahtuma järjestetään 13.–28. elokuuta.

Tänä vuonna ohjelmistossa on erilaisia kulttuuri- ja kaupunginosatapahtumia sekä kirpputoreja. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja suurin osa niistä on maksuttomia. Festivaalia koordinoi Kuopion kaupungin Kansalaistoiminnan palvelut.

Festivaalin ohjelmaa on suunniteltu toimijoiden kanssa kevään ja kesän aikana. Kuka tahansa toimija tai asukas on voinut ehdottaa ja toteuttaa ohjelmaa. Teemana on tänä vuonna kaupunginosatapahtumat.

Mukana festivaalin järjestämisessä on yhdistyksiä, järjestöjä, kulttuuritoimijoita ja yksittäisiä toimijoita, kuten taiteilijoita. Tällä hetkellä mukana on lähes 70 tapahtumaa ja noin 50 toimijaa. Määrät saattavat vielä muuttua, sillä vielä ehtii mukaan toteuttamaan tapahtumia festivaaleilla.

Kuopion kaupunki on myöntänyt tapahtumille tuotantotukea. Sitä haettiin tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna. Tuotantotukea myönnettiin noin 50 toimijalle ja sitä jaettiin yli 20 000 euroa. Lisäksi kaupunki on osarahoittanut tapahtumien joukkorahoituskampanjoita Mesenaatti.me-palvelussa.

Perjantaina 26. elokuuta järjestettävä Taiteiden yö tuo myös eloa Kuopioon. Taiteiden yössä ovat mukana kaupungin taidelaitokset ja suuri osa Kuopion kulttuuritoimijoista.

Kulttuurilaitoksiin kuten museoihin on ilmainen sisäänpääsy kello 21 saakka. Lisäksi kello 23 saakka voi tutustua esimerkiksi näyttelyihin ja työpajoihin. Ohjelma julkaistaan lähiaikoina Kuopion seinä -tapahtumaportaalissa.

Lisäksi Pohjois-Savon koulu- ja päiväkotirauha julistetaan samana päivänä kello 10 Kuopion torilavalla. Esiintymässä ja rauhan julistajana on artisti Isaac Sene.