Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelastuslaitoksen harjoitus aiheutti hämminkiä Kuopiossa – näkymä ihmetytti ohikulkijoita

Pohjois-Savon pelastuslaitos harjoittelee syksyn aikana sammutus- ja pelastustehtäviä purettavan palvelutalon pihassa ja sisällä Kuopion keskustan kupeessa. Harjoituksesta voi näkyä ohikulkijoille keinosavua tai vesisumua.

Pelastuslaitos harjoittelee omaa toimintaansa purettavassa Sunnen kodin rakennuksessa Puijonkadun ja Puutarhakadun risteyksen lähellä. Harjoituksessa ei polteta rakennusta, mutta pelastuslaitoksen mukaan harjoitukseen voi sisältyä pieni määrä keinosavua. Lisäksi pelastuslaitoksen käyttämät vesisuihkut voivat näkyä lähialueelle.

Pelastuslaitos ilmoittaa yleensä kaupunkialueelle näkyvistä harjoituksistaan etukäteen uutismedialle ja sitä kautta suurelle yleisölle, jotta harjoituksia ei luulla oikeiksi onnettomuuksiksi. Perjantaisesta harjoituksesta ei ollut kuitenkaan tiedotettu etukäteen julkisuuteen mitään. Savon Sanomien toimitukseen tuli perjantaina ohikulkijoita useita yhteydenottoja siitä, että Puutarhakadulla epäiltiin olevan rakennuksen tulessa.

Pelastuslaitoksen mukaan mitään tulipaloa ei kuitenkaan ollut.

Harjoitustoiminta alueella jatkuu satunnaisesti. Purkukiinteistössä järjestetään lähiviikkoina pienimuotoisia pelastuslaitoksen työvuorojen harjoituksia silloin kuin pelastajien työtehtävät sen sallivat. Sunnen kodin pihassa olevista paloautoista ei tarvitse ilmoittaa hätänumeroon tai muuallekaan.