Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hinauksessa ollut kuorma-auto syttyi tuleen – kuljettaja huomasi savun sivupeilistä

Kuopiossa sattui myöhään sunnuntai-iltana liikennevälinepalo, kun hinauksessa ollut kuorma-auto syttyi takarenkaiden kohdalta tuleen. Onnettomuus tapahtui kello 22 jälkeen Rastaantien Teboilin kohdalla.

Hinausauto oli kuljettamassa kuorma-autoa huoltoon, kun kuljettaja huomasi sivupeileistä, kuinka savu nousi kuorma-auton takarenkaista.

– Jarru oli jumiutunut niin, että se aiheutti kitkaa renkaisiin. Renkaat kuumenivat ja syttyivät tuleen. Kun asiasta tuli tieto pelastuslaitokselle, kuorma-auto paloi ilmiliekeillä takapyörien kohdalta, kertoo päivystävä palomestari Eero Raninen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta.

Hinausauton kuljettaja sai hinattua kuorma-auton läheiselle bussipysäkille ja irrotti sen hinauksesta. Hän ja kuorma-auton liikennöitsijä aloittivat alkusammutuksen ja jauhesammuttimella saivat takarenkaiden kohdalla loimunneet liekit sammumaan.

– Se oli hyvin toimittu. Jos alkusammutusta ei olisi tehty tai se ei olisi tehonnut, tuli olisi levinnyt rakenteisiin ja siitä olisi syntynyt suurempi palo, Raninen toteaa.

Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle palo oli sammunut. Pelastuslaitos jäähdytti kuumia kuorma-auton rakenteita ja renkaita. Palosta syntyi hieman savua, mutta se ei haitannut muuta liikennettä.

Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja. Pelastuslaitos ohjasi hetken aikaa liikennettä onnettomuuspaikan kohdalla.