Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naapurit tervetulleita kylään – Petosen uudella pelastusasemalla luvassa avointen ovien päivä

Paikalliset asukkaat pääsevät tutustumaan Kuopion Petosen uuteen pelastusasemaan ensi lauantaina. Pohjois-Savon pelastuslaitos avasi Petoselle Porkkanakadun ja Petosentien risteykseen uuden aseman viime vuodenvaihteessa.

Vuokrakiinteistössä on ympärivuorokautinen miehitys ja pelastuskalustoa. Asema palvelee etenkin Petosen–Pirtin ja Saaristokaupungin asukkaita, mutta pelastajia hälytetään tarvittaessa koko Kuopion kaupungin alueella tai kuntarajojen yli.

Petosen asemalle on Kuopiossa keskitetty myös erikoiskalustoa kuten uusi koura-auto ja konttikalustoa.

Petosen pelastusasemalla järjestetään avoimet ovet ensi lauantaina kello 10–14. Avoimien ovien tapahtumat pelastuslaitoksen kiinteistöissä ovat viime vuosina olleet hyvin harvinaisia koronatilanteen takia.

Normaalisti Petosen asema on lääketurvallisuus- ja tietoturvasyistä lukittujen aitojen takana eikä uudella asemalla ole siksi käynyt tähän mennessä kuin kutsuvieraita.

Kuopiossa otettiin Petosen aseman kanssa yhtä aikaa käyttöön uusi pelastusasema myös Itkonniemellä.

Heinäkuussa aloitti myös uusi Sorsasalon palotalli eli pieni pelastusasema, jonka tarkoitus on parantaa turvallisuutta ja nopeuttaa avun tuloa etenkin Sorsasalon ja Siilinjärven Vuorelan ja Toivalan alueilla.

Myös Kuopion pääpaloasemalle Volttikadulle on tulossa isoja muutoksia. Se on tarkoitus purkaa ja rakentaa tilalle uusi rakennus lähivuosina.

Kuopiossa avattiin uusia paloasemia – usea asukas saa apua jatkossa aiempaa nopeammin

Petosen uusi paloasema myytiin jo kansainväliselle kiinteistöfirmalle