Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savon ja Suur-Savon Osuuspankkien fuusio kaatui edustajiston äänestyksessä

Pohjois-Savon Osuuspankki ja Suur-Savon Osuuspankki jatkavat itsenäisinä toimijoina. Pankkien yhdistymishanke raukesi torstai-iltana.

Huhtikuussa julkistettu suunnitelma pankkien yhdistymisestä meni nurin, koska Suur-Savon Osuuspankin edustajisto päätti äänestyksen jälkeen hylätä hallituksen yhdistymisesityksen.

Osuuskuntalain mukaan hyväksymiseen olisi tarvittu kaksi kolmasosaa äänistä. Se ei täyttynyt, sillä 30 äänesti puolesta ja 19 vastaan.

Sen sijaan Pohjois-Savon Osuuspankin edustajisto oli yhdistymisen puolella yksimielisellä päätöksellä.

Yhdistymissuunnitelman päämääränä oli kahden tasavahvan ja vakavaraisen pankin yhdistyminen.

– Tavoitteena oli luoda entistäkin vahvempi pankki tukemaan Savon elinvoimaisuutta. Omistaja-asiakkaiden vaaleissa valitsema edustajisto päätti tällä kertaa kuitenkin toisin, Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen totesi.

– Olimme valmiita ottamaan ison strategisen askeleen pankkien yhdistämiseksi, Pohjois-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Seppo Pääkkö sanoi.

Pääkön mukaan Savon Osuuspankki olisi tuonut hyötyjä sekä asiakkaille, henkilöstölle että koko Savon alueelle.

Pankkien hallitusten puheenjohtajat Matti Niiranen ja Seppo Kietäväinen kertoivat, että hankkeen peruuntuminen luonnollisesti harmittaa. Aitona tavoitteena oli omistaja-asiakkaiden etu, kun yhdistymistä ehdotettiin.

Heidän mukaansa molemmissa pankeissa jatketaan nyt hyvää työtä asiakkaiden palvelemiseksi.