Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion taloustilanne näyttää paremmalta kuin osattiin odottaa – verotulojen ennuste on parantunut huomattavasti

Kuopion kaupungin taloustilanne näyttää odotettua paremmalta. Kuopion kaupunginhallitus käsittelee tammi–kesäkuun osavuosikatsausta maanantain kokouksessaan.

Alijäämän arvioidaan olevan kuluvana vuonna 7,7 miljoonaa euroa, mikä on noin 8,2 miljoonaa euroa talousarviota parempi.

Lisäksi verotulojen ennuste on parantunut huomattavasti. Palkkasumman kasvu lähentelee viittä prosenttia, vaikka se arvioitiin keväällä paljon pienemmäksi. Yhteisöveron kehitys on ollut kunnallisveroakin parempaa. Verotuloja arvioidaan tulevan noin 19 miljoonaa euroa enemmän kuin talousarvioon on merkitty. Taustalla ovat verovuoden 2021 valmistuva verotus ja kuluvan vuoden ennakoiden kertymä.

Kaupungin ennustetaan saavan valtionosuustuloja 3,1 miljoonaa euroa enemmän kuin talousarviossa.

Kaupungin lainamäärä jäi viime vuoden lopussa arvioitua pienemmäksi. Kassatilanne on ollut poikkeuksellisen hyvä, mikä vaikuttaa myös kuluvan vuoden lainanottoon. Ennusteen mukaan kaupungin lainamäärä on 453 miljoonaa euroa vuoden lopussa. Ennustettu lainatarve on miltei 60 miljoonaa euroa talousarvioon merkittyä vähemmän.