Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savolainen hiihtoareena suljetaan puolen vuoden ajaksi – pohjan paksu jää sulatetaan

Vesileppiksen hiihtoareena Leppävirralla suljetaan puolen vuoden ajaksi. Hiihtoareena on suljettuna 3.10.–31.3., jolloin sitä korjataan ja huolletaan. Hiihtoareenan sulkeminen ei vaikuta Vesileppiksen alueen muihin palveluihin.

Leppävirran kunta ja sen omistava Leppäkerttu Oy päättivät, että remontti on ajankohtainen juuri nyt. Toimenpiteet parantavat hiihtoareenan toimintavarmuutta.

Hiihtoareenalla tulee syksyn aikana uudet ilmanjäähdyttimet. Lisäksi hissikuilun alueelle toteutetaan väliseinärakennelma, joka estää lämpövuotoja. Loppuvuodesta myös runkojäähdytysputkistoa ja automatiikkaa uusitaan. Hiihtoareenan pohjalle on muodostunut vuosien saatossa paksu jääkertymä, joka sulatetaan. Jää toimii eristeenä ja heikentää hiihto-olosuhteita ja energiatehokkuutta.

Hiihtoareena avataan uudelleen käyttöön 1.4.2023. Tällöin Muumi-jääluola avataan entistä suurempana.

Suksille pääsee Leppävirralla loka-marraskuussa, kun urheilukentälle tehdään hiihtoareenan nykyisestä lumesta noin 600 metrin mittainen latu.